Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Αποχαιρετισμός στον Μάρτη!!

Πάει και αυτός ο μήνας φίλες μου,
μας έφερε καλά και άσχημα... στο καλό να πάει!!


Λουλουδάκια με πάστα χειροτεχνίας. Η γύρη των λουλουδιών είναι σιμιγδάλι χρωματισμένο με σκόνη κιτρινόριζας,  προς το παρών σταθερή φαίνεται, θα δείξει στο μέλλον.

Φιλάκια φίλες μου και να προσέχετε, αύριο είναι πρωταπριλιά!!!!!

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Πάστα χειροτεχνίας συνταγή (pasta di mais)

οδηγίες

Να με και πάλι. Η φίλη Σοφία μου ζήτησε οδηγίες και επειδή και κάποιες άλλες φίλες ρώτησαν κάποια πραγματάκια είπα να κάνω την νέα ανάρτηση.
Θα συμπληρώνω ότι νομίζω ότι θα σας είναι χρήσιμο .
συνταγή:
1 δόση ξυλόκολλα (ας πούμε 250 γραμ.)
1 δόση νισιστέ
1 κουταλιά σπορέλαιο η baby oil ( να μην έχει χρώμα και αλλοιώνεται η ζύμη μας )
1 κουταλιά γλυκερίνη
1 κουταλιά λεμόνι,

Σε μια λεκάνη βάζουμε το νισιστέ ( κρατάμε λίγο γιατί ανάλογα την πυκνότητα της κόλλας μπορεί να πάρει λιγότερο η περισσότερο) κάνουμε λακκούβα και ρίχνουμε την κόλλα, το λεμόνι και το λάδι και αρχίζουμε το ζύμωμα. Προσοχή: καλύτερα να μην βάζετε τα χέρια στην κόλλα, θα παίρνετε αλεύρι και θα ζυμώνετε πάντα από έξω προς τα μέσα. Επίσης όταν η ζύμη είναι κολλώδης να μην ακουμπάει στη λεκάνη γιατί θα μας κουράσει στο καθάρισμα.   Μια δυσκολία στην αρχή υπάρχει θέλει υπομονή για λίγα λεπτά. Μετά δουλεύεται πιο καλά. Όταν θα γίνει ομοιόμορφη και εύπλαστη  και δεν κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
πασχαλίτσες
Αν την πρώτη φορά μας δυσκολέψει την τυλίγουμε καλά σε μια νάιλον σακούλα και συνεχίζουμε την άλλη μέρα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ζύμη αμέσως αλλά σε 2-3 μέρες είναι καλύτερη.
Την έχουμε πάντα κλεισμένη καλά να μην παίρνει καθόλου αέρα και θα κρατήσει περισσότερο από 1 μήνα.
Προσοχή: αν την κρατήσουμε αρκετές ημέρες αν έχουμε τυλίξει με ζελατίνη τροφίμων η ζύμη μας θα κολλήσει επάνω. Καλό είναι να την έχουμε σε σακούλα
Αν δούμε ότι δεν είναι εύπλαστη προσθέτουμε λίγη κόλλα η λάδι η την αναμιγνύουμε με φρέσκια .
μανιτάρια
Πλάθουμε τα έργα μας η ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ η χρησιμοποιούμε φορμάκια κάθε είδους ( θα δείξω και ένα ποιο κάτω ). Τα εργαλεία του πολυμερικού πυλού είναι κατάλληλα.
Καλό είναι ο πάγκος εργασίας μας να καλύπτεται με τζάμι και δουλεύουμε καλύτερα και καθαρίζεται εύκολα.
Τα έργα μας δεν τα ψήνουμε στεγνώνουν στον αέρα σε λίγο χρόνο τα μικρά και σε 2-3 μέρες τα μεγαλύτερα. Μην τα ψήσετε θα χάσουν την φόρμα τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο στο κέντρο.
Μπορούμε να χρωματίσουμε την ζύμη μας με ακρυλικά χρώματα η τέμπερες, πολύ ωραία χρωματίζεται με χρώματα με βάση ασετόν ( είναι υγρά χρώματα). Να φοράτε όμως γάντια γιατί άστα να πάνε. Το μαύρο χρώμα δεν έχω καταφέρει να το πετύχω βγαίνει ένα χάλια γκρί.
Βγαίνει στην αρχή γκρί μετά όμως γίνεται μαύρο. Το χρώμα σκουραίνει  όταν στεγνώσει για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα του χρώματος.
Όταν στεγνώσει το έργο μας έχει μια κιτρινίλα και μια μικρή διαφάνεια. Αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε αν ζυμώσουμε με λίγο λευκό χρώμα.
Η ζύμη στεγνώνει στην επιφάνεια της πολύ γρήγορα όταν δεν την δουλεύουμε γιαυτό όταν κάνετε κάποιο έργο που έχει διάφορα στάδια ( π.χ. ένα λαγουδάκι 1. σώμα 2. πόδια 3.κεφάλι κλπ ) το τελειωμένο να το σκεπάζετε με ένα ποτήρι η κάτι άλλο για να μην στεγνώσει μέχρι να προσθέσετε το άλλο κομμάτι. Αυτό το λέω γιατί και καλά δεν θα κολλήσει αλλά θα κάνει ρωγμές και ανομοιομορφίες. Στις ενώσεις ( πχ κεφάλι σώμα )ενισχύουμε το έργο μας με οδοντογλυφίδα η σύρμα. Τα μεγάλα αντικείμενα λόγο της βαρύτητας έχουν την τάση να ισοπεδώνονται στο κάτω μέρος.
Βοηθάει αν το ακουμπήσετε κάνω σε αφρολέξ σκεπασμένο όμως με λαδόχαρτο.

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

για την Φλόγα

Γειά σας φίλες μου,
χάθηκα πολύ καιρό από το σπιτάκι μου και από τα σπιτάκια σας.
Το αγαπημένο μου βαπτιστήρι είχε ένα ατύχημα και έμεινε 40 μέρες στην εντατική.
Δεν είχα χρόνο και ούτε κέφι να κάνω τίποτα. Τώρα που είναι καλύτερα άρχισα σιγά σιγά και εγώ να ξαναμπαίνω στους ρυθμούς μου.
Στο τσακ για να κάνω κάποια πράγματα για την Φλόγα στην Ναύπακτο.
Οι διάθεση μου όπως θα δείτε πολύ λουλουδάτη.
μια μικρούλα ανθοδέσμη
πάστα χειροτεχνίας

ανοιξιάτικο στεφάνι
πάστα χειροτεχνίας pasta di mais
στεφανάκια με πεταλούδες




την συνταγή pasta di mais σας την είχα δώσει εδώ έχω καταλήξει σε αυτή, είναι με λιγότερα υλικά και είναι πολύ κοντινή ( στο αποτέλεσμα που βγάζει )με την άλλη συνταγή που σας είχα δώσει εδώ
οι συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο με κόλλα και νισιστέ ( κόρν φλάουρ )
με όνομα porcelana fria, porcelain cold, pasta di mais είναι πολλές.

Τα έργα που μπορούμε να φτιάξουμε ατελείωταααα.
Από πείρα σας συμβουλεύω να μην έχει η συνταγή που θα διαλέξετε καθόλου νερό για να μην κάνει στο στέγνωμα ρωγμές.
Μετά το στέγνωμα τα έργα μας έχουν μια μικρή διαφάνεια και μια κιτρινίλα ( όταν δεν έχουμε βάλει στην ζύμη χρώμα)
Αν δεν έχετε νισιστέ στην ανάγκη κάνει και αλεύρι από σιτάρι μαλακό.
Ανασκουμπωθήτε για τα αυγουλάκια του Πάσχα!!!!!!

Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!
και να προσέχετε τον εαυτό σας!!!!!
Blogging tips
- See more at: http://mommasdailylife.blogspot.com/2013/04/pin-it-button-over-your-photos.html#sthash.P7OpKPIf.dpuf